Pagina opties

Groter

SMART Mobility en regionale samenwerking

De regio Zuidoost Brabant, waar de Kempen een onderdeel van is, moet een regio zijn waar fiets, openbaar vervoer en auto elkaar uitstekend aanvullen. Een regio die over de weg, het spoor en door de lucht uitstekend verbonden is met de rest van de wereld. Een regio van innovatie en toptechnologie die hierdoor nog beter kan werken aan zijn internationale status als economische wereldspeler met een hoge kwaliteit van leven.

Onder de vlag van SmartwayZ.NL werken overheden, markt- en kennispartijen en andere belanghebbenden samen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren in Zuid-Nederland en om de innovatie te stimuleren. Voor de Kempen zijn relevant de projecten InnovA58, A2, Randweg Eindhoven. Daarnaast vooral ook de Bereikbaarheidsagenda, onder het bredere publiek bekend als ZOBereikbaar. Een programma met zo’n 130 kleine en grote mobiliteitsprojecten in 21 gemeenten, waaronder de projecten in de Kempen. In veel gevallen gaat het om infrastructurele aanpassingen, die het fiets- en autoverkeer verbeteren. Of die het gebruik van het openbaar vervoer toegankelijker maken.

Daarnaast heeft het programma nog 9 slimme ‘regiobrede’ projecten die ten goede komen aan de bereikbaarheid in z’n geheel in de regio. De Kempengemeenten werken hieraan mee, in onderstaande projecten

Laatste ontwikkelingen

  • Ondertekening Visie Brainport duurzaam slim verbonden - juli 2016
  • Start projecten in bereikbaarheidsagenda Zuidoost Brabant – januari 2017

Planning

  • Samenwerkingsovereenkomst SMART Mobility 21 regiogemeenten – december 2018

Contactinformatie

Contactpersoon: Martin Wouters
Telefoonnummer: (0497)361636
E-mail: info@bladel.nl

Gerelateerde informatie

Brainportsmartmobility.nl